Naslovna AKTUELNO U Dobošnici obilježena godišnjica početka agresije na općinu Lukavac (VIDEO)

U Dobošnici obilježena godišnjica početka agresije na općinu Lukavac (VIDEO)

Tog 19. maja 1992. godine, iz pravca Ozrena odnosno naselja Sižje i Krtova, snage tadašnje JNA i srpskih paravojnih formacija, izvršile su napad na MZ Dobošnica Donja, čime je i započela agresija na općinu Lukavac. Osim na Dobošnicu, snažan napad je izvršen i na nekoliko drugih naselja na području ove općine: Devetak, Turiju, Jaruške i Orahovicu.

 

U organizaciji Vijeća MZ Dobošnica Donja, a vodeći računa o zabrani okupljanja većeg broja građana, posebno formirane delegacije su položile cvijeće na spomen obilježje u centru ovoga naselja. Proučena je fatiha i odata počast svim poginulim borcima i šehidima iz Dobošnice, ali i cijele Armije RBiH.

 

Cvijeće su položile delegacija Općine Lukavac predvođena načelnikom Edinom Delićem, Kordinacije boračkih organizacija općine Lukavac, Vijeća MZ Dobošnica Donja, te udruženja građana iz ove mjesne zajednice.

 

Iako se radi o izuzetno važnom datumu u historiji lukavačke općine, nije bilo drugih aktivnosti, a one će biti nastavljene drugi dan Ramazanskog bajrama, obilaskom svih mezarja na području ove mjesne zajednice, ako to uslovi budu dozvoljavali.

 

 

Preporučujemo video prilog Midhata Sarajlića:

 

 

 

(RTV Lukavac)