Naslovna AKTUELNO U firmi Messer neće biti smješteni migranti

U firmi Messer neće biti smješteni migranti

U firmi Messer u Lukavcu neće biti smješteni migranti, potvrdio je to načelnik Edin Delić kao i predstavnik ove firme Enver Huskić.

 

Spekulacije koje kruže društvenim mrežama da je Općina Lukavac dala odobrenje plinari „Messer“ u naselju Koksara za smještaj migranata, demantovao je nedavno načelnik Općine Lukavac Edin Delić. Prilikom obilaska kompanije Messser načelnik Delić još jednom je poručio da će se općina Lukavac uvijek suprostviti ideji da se migranti smještaju na području naše općine.


 

Da je kompanija ,,Messer” organizaciji Pomozi.ba ustupila nekoliko prostorija za skladištenje pomoći koja će se isporučivati na području tuzlanske regije, a ne za smještaj migranata potvrdio nam je i gospodin Huskić koji dodaje da i službenici policijske uprave Lukavac, kontinuirano kontrolišu odnosno obilaze prostorije firme Messer u kojoj, još jednom naglašavamo nisu niti će biti smješteni migranti.

 

Naime, u obavijesti je navedeno da je kompanija Messer ustupila prostorije udruženju POMOZI.BA za skladištenje dijela pomoći koji se isporučuje u područje tuzlanske regije kako bi ista bila dostupnija, a troškovi isporuke manji.

Također se navodi da su predstavnici udruženja POMOZI.BA dana 12.01.2021. godine prvi puta ušli u posjed i konstatovali da je potrebno izvesti izuzetno obimne radove kako bi se objekti doveli u upotrebno stanje.

 

Istaknuto je da oni nemaju namjeru pomenuti prostor osposobiti za smještaj nego isključivo za skladištenje robe.

 

Opširnije u prilogu Mirzete Riđešić!