Naslovna AKTUELNO U Gnojnici održana smotra tehničkog stvaralaštva + VIDEO

U Gnojnici održana smotra tehničkog stvaralaštva + VIDEO

Smotra tehničkog stvaralaštva za učenike osam osnovnih škola sa područja općine Lukavac održana je u OŠ „Gnojnica“.

 

Izloženi su radovi učenika viših razreda, među kojima je bilo onih koji su rađeni tokom nastave, maketa brodova, aviona i automobila, graditeljske baštine, arhitekture budućnosti, niskogradnje i visokogradnje.


 

„Imamo oko stotinjak učenika koji su svojim radom tokom čitave školske godine radili i u ovom trenutku oni nam pokazuju šta su uradili tokom ove školske godine“, uzjavio je Damir Turkić, profesor informatike.

 

Učenica Eldina Kurahović iz škole domaćina izložila je maketu aviona.

 

„Za ovo takmičenje sam sa svojim drugom i uz pomoć nastavnice napravila maketu aviona. Svaki dio je bilo teško napraviti ali smo uz trud i rad uspjeli da sastavimo avion. Od materijala smo koristili šperploču, a za izradu aviona nam je trebalo otprilike dva do tri mjeseca“, rekla je za RTV Lukavac Eldina.

 

U okviru smotre, održan je i praktičan rad iz informatike i oblasti tehničke kulture. Učenici su radili na izradi nadvožnjaka i izradi baze podataka u accessu. U praktičnom radu iz tehničke kulture učestvovala je grupa od pet učenika, dok je iz informatike učestvovao jedan učenik.

 

Najbolje plasirani učenici će učestvovati na kantonalnoj smotri tehničkog stvaralaštva, koja će biti održana 4.maja u OŠ „Brijesnica“.

 

(RTV Lukavac)