Naslovna AKTUELNO U kabinetu načelnika prijem povodom pravoslavnog Božića

U kabinetu načelnika prijem povodom pravoslavnog Božića

U kabinetu općinskog načelnika za predstavnike politčkog, vjerskog i kulturnog  života koji dolaze ispred srpskog  naroda organizovan božićni prijem. Isti je okarakterisan kao dobar primjer i put razvoja međuljudskih i međureligijskih odnosa na područiju naše općine.

 

Sa ciljem poboljšanja odnosa općinske vlasti prema pripadnicima pravoslavne vjeroispovjesti u kabinetu načelnika općine Lukavac upriličen božićni prijem kojem su pored načelnika općine Lukavac i njegovih pomoćnika prisustvovali i predstavnici vjerskog, političkog kulturnog i društvenog života iz reda srpskog naroda. 

Kako su istakli predstavnici povratničkih mjesnih zajednica u kojima živi većina srspskog stanovništva saradnja sa lokalnom zajednicom je na visokom nivou i svake godine ima tendenciju napretka.

 

Božić je porodični praznik a osjetiti podršku u ovom slučaju općinske vlasti znači biti dio jedne veće porodice, tako da je ovaj susret od svih prisutnih okarakterisan kao lijep i potreban u ovim Božićnim blagdanima kao i u ovom vremenika u kojima živimo.