Naslovna AKTUELNO U Krtovi održan Festival izvornog stvaralaštva

U Krtovi održan Festival izvornog stvaralaštva

U podozrenskom naselju Krtova,u organizaciji KUD „Ozren“Krtova protekli vikend održan je 4. po redu Festival izvornog stvaralaštva Krtova 2018.

 

Raskoš nošnji, plesova i pjesama, kroz svoje koreografije mnogobrojnoj publici predstavilo je 5 Kulturno umjetničkih društava. Pored domaćina KUD „Ozren“ Krtova učešće na festivalu uzelo je KUD „Izvorni običaji Zagreb “Hrvatska, KUD „Rudar“ Rudovci,  Republika Srbija, KUD „Srem“ Markušica Republika Hrvatska i KUD Milovan Gajić Petrovo. 

Festival izvornog stvaralaštva Krtova 2018 svečano otvorenim proglasio je načelnik Općine Petrovo Ozren Petković. Predsjednik KUD „Ozren“Krtova Dragan Todorović ovom prilikom iskazao je svoje zadovoljstvo zbog održavanja manifestacije u jednom povratničkom naselju i očuvanja tradicije i narodnih igara.

 

Dodao je da da iako se radi o relativno mladom društvu, uspjeh i rad KUD „Ozren“ Krtova ogleda se u tome što su uspjeli da okupe kulturno-umjetnička društva iz Republike Srpske, Federacije BiH, a i Republike Hrvatske što je glavna odlika svega ovoga, igre, pjesme i očuvanje baštine i običaja ozrenskog područja i šire.

 

Ovogodišnja manifestacija protekla je dobroj atmosferi i druženju koje je nastavljeno u prostorijama Doma kulture u Krtovi.