Naslovna AKTUELNO U Lukavac dolazi Vanja Beukelman Pavlović, kolumnistica, lifecoach i kognitivna terapeutica

U Lukavac dolazi Vanja Beukelman Pavlović, kolumnistica, lifecoach i kognitivna terapeuticaU ponedjeljak, 16. aprila u 18,00 sati u Javnoj biblioteci Lukavac će biti promovisana knjiga „Život“, autorice Vanje Beukelman Pavlović.

 

„Sretna sam što imam priliku uraditi promociju svoje knjige “Život” u Lukavcu, gradu u kome su moji korijeni, moje djetinjstvo i odakle su počeli moji životni putevi“, rekla je povodom najave promocije Vanja Beukelman Pavlović, kolumnistica, lifecoach i kognitivna terapeutica.

 

Vanjin stil pisanja potiče čitatelja na samorefleksiju, introspekciju, zavirivanje u najdublje kutke sebe, svoje emocije i strahove.

 

Kako samma autorica ističe, voli čitatelje da inspiriše kroz primjer iz svog života, te da im prenese životne lekcije koje je stekla, što kroz svoje bogato životno isksutvo, što kroz svoje stručno usavršavanje i rad sa klijentima kao životni trener  i kognitivni terapeut.

 

„Nekada se toliko možemo zatvoriti u sebe i svoj život, da nam naše breme djeluje preteško, nasa prošlost previše gorka a prepreke koje treba savladati u budućnosti nepremostive. No, kada sebe otvorimo ka osluškivanju životne priče drugog ljudskog bića, koje je iznijelo svoje breme i pored svih prepreka i nedaća uspjelo da se izdigne kao Feniks iz pepela i preporođeno kroči životom udišući život punim plućima onda iz iste te priče možemo dobiti novu snagu i nadu da mi to ipak možemo. Da i mi možemo da se izdignemo iz pepela“, rekla je.

 

Uz pozivnicu građanima Lukavca i šire da dođu na promociju Vanja poručuje: „Uvjerena sam da će ova knjiga pomoći mnogima da svoj život nakon čitanja, žive s puno poštovanja i da budu svjesni koliko su bitni baš takvi kakvi su!“

 

(RTV Lukavac)