Naslovna AKTUELNO RTV Lukavac poziva mališane na dječiju predstavu “Sretni sat”

RTV Lukavac poziva mališane na dječiju predstavu “Sretni sat”

Lukavački mališani će u ponedjeljak, 23. aprila u 13,00 sati imati priliku da uživaju u vrhunskoj dječijoj predstavi „Sretni sat“, koja će biti izvedena u velikoj sali Centra za kulturu Lukavac.

 

 


Autorska predstava Midhata Kušljugića  je napisana prema motivima narodne priče, odnosno, prema priči za laku noć koju je Denisu Hadžiću, autoru muzike u “Sretnom satu”, pričao njegov otac. Predstava je puna iznenađenja i magičnih trikova, zanimljiva je i poučna.

 

„ Predstava je za našu djecu koja zaslužuju bolju budućnost od stvarnosti u kojoj trenutno živimo. U predstavi govorimo o porocima, manama, šta je dobro, a šta loše i, što je jako zanimljivo, riječ je o interaktivnoj predstavi koja je velikim dijelom filmovana. Interakcija filma i scene je za nas nešto novo i, usudit ću se reći, revolucionarno“, rekao je za RTV Lukavac  Midhat Kušljugić, autor, reditelj i glumac u predstavi “Sretni sat”.

 

U predstavi NP Tuzla graju: Edis Žilić, Jasmina Čelebić–Tanović, Midhat Kušljugić, Mirna Mišković, Siniša Udovičić i Alisa Brkić. Muziku je radio Denis Hadžić, a scenografiju, izbor kostima i dizajn plakata Siniša Udovičić.

 

Organizator manifestacije „Pozorišni dan u Lukavcu“, tokom koje će u 13,00 sati 23. aprila biti izvedena dječija predstava „Sretni sat“, a u 18,00 sati hit komedija „Budala na večeri“ je JU RTV Lukavac. Pokrovitelj manifestacije je Općina Lukavac.

 

Cijena karata za djecu je 2 KM, a učenici nižih razreda sa najmanjim brojem izostanaka u više škola, će imati besplatan i organizovan dolazak na predstavu.

 

(RTV Lukavac)