Naslovna AKTUELNO U Lukavcu će biti organizovana vježba “Zaštita i spašavanje stanovništva” (VIDEO)

U Lukavcu će biti organizovana vježba “Zaštita i spašavanje stanovništva” (VIDEO)Pokazna vježba iz prve pomoći na temu “Zaštita i spašavanje stanovništva”, na području općine Lukavac održat će se 29. septembra 2019. godine.

 

U događaju će učešće uzeti veliki broj volontera, predstavnika općinskih institucija i obrazovnih ustanova, a biće organizovana od strane Crvenog križa/krsta Lukavac, povodom 100 godina rada i djelovanja ove općinske organizacije. Tim povodom održan je radni sastanak na kome su dogovorene naredne aktivnosti za pripremu ovog značajnog događaja.

 

Pored najavljene pokazne vježbe, niz je aktivnosti koje ova općinska organizacija provodi povodom jubileja, jedna od njih je i kamp mladih.

 

Završna manifestacija povodom obilježavanja 100 godišnjice OO Crvenog križa/ krsta Lukavac planirana je za kraj mjeseca oktobra, uz promociju knjige 100 godina Crvenog križa. Tom prilikom će biti dodjeljena i zaslužna priznanja institucijama i pojednicima za pomoć koju su pružili ovoj organizaciji.

 

Najavu ovoga događaja u video prilogu nam donosi Edina Husović.

 

(RTV Lukavac)