Naslovna AKTUELNO U Lukavcu promovisana knjiga “Život” + VIDEO

U Lukavcu promovisana knjiga “Život” + VIDEO


U JU Javna biblioteka Lukavac promovisana je knjiga “Život”, autorice Vanje Beukelman Pavlović.

 

Kako je rečeno tokom ovoga događaja, koji je organizovao “Arabella” magazin, knjiga je inspirativan vodič za život, u kojem autorica iznosi svoje životne lekcije .

 

 

„Knjiga je nastala kao rezultat objavljivanja mojih tekstova u „Arabela“ magazinu, u kojem još uvijek objavljujem, te kroz moj rad kao životnog trenera. Kada sve saberem, od svih klijenata koji dolaze kod mene, sve se svodi na jedan život koji je pun uspona i padova i život u kome se mi stidimo nekih stvari koje nam se dešavaju, ne želimo da se otvorimo. Najpreče mi je bilo da ja samu sebe predstavim svom klijentu, da bi mu se lakše približila, da bi i on meni mogao da se približi i da mu na taj način pomognem. Moj zadatak kao životnog trenera je da i ja sebe razgolišim, da izbacim svoje emocije, da pokažem da i ja imam svoje slabosti , strahove i dvoumljenja“, rekla je za RTV Lukavac Vanja Beukelman Pavlović.

 

U vodiču “Život” autorica je na kreativan, simboličan i praktičan način, iz svog života i rada sa klijentima, konkretnim savjetima iznjedrila djelić svoje životne mudrosti, kako bi inspirisala druge da žive punim plućima i prihvataju sebe takve kakvi jesu. Posebnu vrijednost svog prvijenca vidi u tome što je knjigu promovisala u svom rodnom gradu Lukavcu.

 

Vanja B. P. posljednjih dvadeset godina živi u Holandiji. Majka je troje djece i baka jedne djevojčice. U našoj zemlji je stekla diplomu prosvjetnog radnika. U Holandiji je stekla još dvije diplome za lifecoach- a (životnog trenera ) i kognitivnog terapeuta, čime se danas bavi. Samostalna je kolumnistica i stručna saradnica Arabella magazina.

 

(RTV Lukavac)