Naslovna AKTUELNO U “Malom Svijetu” obilježeni dani dječije radosti (VIDEO)

U “Malom Svijetu” obilježeni dani dječije radosti (VIDEO)

Tradicionalno, kao i predhodnih godina, Općina Lukavac je za mališane Centra za ranu intervenciju i rehabilitaciju za djecu sa poteškoćama u razvoju „Mali Svijet“ donirala novogodišnje paketiće, koji su uz donacije Crvenog križa Bratunac i Olimpijskog komiteta BiH, uručene štićenicima.

 

Radost novogodišnjih praznika mališani su imali priliku osjetiti tokom cijeloga ovoga mjeseca kroz brojne donacije i paketiće koji su stizali sa svih strana, a koji su zahvaljujući dobrim ljudima pristizali.


 

Posebno radosni svi u Centru su bili i zbog priredbe koju su mališani zajedno sa vrijednim i predanim osobljem spremili i po prvi izveli pred publikom, zbog čega su bili i ponosni.

 

Godina iza njih obilovala je brojnim projektima i aktivnostima od kojih posebno ističu „Trku za nekoga sa autizmom“ gdje su uz pomoć prikupljenih sredstava uspjeli utopliti školu i obezbijediti prijatan i optimalan prostor za djecu.

 

Na prvom mjestu na listi uspjeha u Centru stavljaju uspjeh svakoga pojedinačnog mališana od njih 110. Ujedno riječi zahvalnosti upućuju svim prijateljima i onima koji podržavaju njihov rad, te  kažu da će istom snagom i voljom nastaviti i naredne godine.

 

Preporučujemo video prilog Suade Imamović.

 

 

(RTV Lukavac)