Naslovna AKTUELNO U OŠ “Poljice” realizovano nekoliko značajnih projekata (VIDEO)

U OŠ “Poljice” realizovano nekoliko značajnih projekata (VIDEO)


Tokom 2020. godine u OŠ “Poljice” realizovano je nekoliko projekata, a jedan od najznačajnijih je rekonstrukcija krova na objektu centralne škole. Dotrajali krov na školskom objektu i fiskulturnoj sali, dugogodišnji je problem i predstavljao je opasnost za učenike i uposlenike škole.

 

Nakon rekonstrukcije krova, a kako je istakla direktorica OŠ “Poljice” Alma Gutić, neophodno je iznaći sredstva za utopljavanje škole.

 

U toku je i realizacija projekta uređenja učionica, odnosno dotrajalih podova, a vrlo brzo uslijedit će i radovi na zamjeni krova na objektu područne škole u Poljicu Donjem.

 

Direktorica Gutić također ističe izuzetno dobru saradnju sa vijećima mjesnih zajednica Poljice Donje i Poljice Gornje, mještanima i  roditeljima, sa kojima je i u centralnoj i područnoj školi realizovano niz projekata koji su unaprijedili obrazovni proces.

 

Tokom protekle godine fokus je stavljen i na uređenje školske biblioteke koja je obogaćena sa 470 lektirnih naslova. Školska biblioteka, pored učenika, dostupna je i mještanima Poljica.

 

Škola je uspostavila odličnu saradnju sa nevladinim organizacijama, a u saradnji sa NVO World Vision obezbjedili su ozvučenje koje će unaprijediti rad sekcija, posebno tokom školskih priredbi, za koje se u ovoj školi pripremaju sa nadom da će, uz popuštanje epidemioloških mjera, biti u prilici iste i održavati.

 

 

Preporučujemo video prilog Edine Husović:

 

 

 

 

(RTV Lukavac)