Naslovna AKTUELNO U Sarajevu otvoren Selfie muzej: Napravite vrhunske fotografije za društvene mreže

U Sarajevu otvoren Selfie muzej: Napravite vrhunske fotografije za društvene mreže

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine sinoć je otvoren prvi selfie muzej, koji je već jutros primio prve posjetitelje. Ljubitelji dobre fotografije u selfie muzeju u Sarajevu mogu napraviti neobične fotografije na zanimljivim instalacijama koje su kreirane specifično za ovu namjenu.

 

 

 

 

Selfie Muzej u Sarajevu posjetiteljima nudi 25 inovativnih instalacija na kojima mogu praviti svoja moderna umjetnička djela.

 

 

 

 

Ljuljačka na Baliju, glamurozni zatvor, čarobni cvjetni vrt, svijetleći oblaci, beach bar na Maldivima i candy shop samo su neke od instalacija koje privlače pažnju kako domaćih, tako i stranih posjetitelja, a pružena im je i mogućnost korištenja sobe za presvlačenje.

 

 

 

 

Muzej se nalazi na Skenderiji, na adresi Hamdije Kreševljakovića 7a, a ulaznica se naplaćuje po satu, pa ćete tako za sat platiti 8 KM, dok porodična karta (2+2) košta 25 KM.

 

 

 

 

Selfie muzej u Sarajevu nastavak je biznis projekta koji je pokrenut krajem decembra prošle godine otvaranjem prvog selfie muzeja u Travniku, a sve s ciljem jačanja turističke ponude bosanskohercegovačkih gradova.

 

 

 

 

Projekt je realizovala Merima Habibović uz podršku partnera projekta Vlade SBK, Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK, CEM Travnik, REZ agencije, Startup stido, Fondacije Mozaik i Impakt fondacije.