Naslovna AKTUELNO U TK nema novih zaraženih, do sada 21 oporavljena osoba

U TK nema novih zaraženih, do sada 21 oporavljena osoba

Oboljeli od COVIDA 19 na području TK su dobrog zdravstvenog stanja, nema niko tešku kliničku sliku, a sve je više i oporavljenih. Sa današnjim danom se 21 osoba smatra oporavljenom. U toku protekla 24 sata urađeno je testiranje 91 uzorka, nije bilo pozitivnih.

 

O tome je ministrica zdravstva Dajana Čolić rekla:


 

Na području Tuzlanskog kantona do sada je ukupno testirano 2028 osoba. U toku proteka 24 sata urađeno je testiranje 91 uzorka, nije bilo pozitivnih. Do sada su u TK ukupno pozitivne 84 osobe, a aktivnih pozitivnih je 60. Jako mi je drago reći da broj pozitivnih opada iz razloga izlječenja. Broj otpuštenih iz bolnice je 18 osoba, sedam više nego jučer, a oporavljenih kod kuće 3. Do sada je bilo jedno premještanje na liječenje u drugi kanton, i dva smrtna slučaja.

 

Pozitivnih hospitaliziranih u UKC-u Tuzla je 7, jedna osoba je hospitalizirana u Centru za srce (“Medical Institute Bayer”), jedna je u Brčkom i 51 osoba je u kućnoj izolaciji.

 

Kada je riječ o klasterima, došlo je do promjene. S obzirom na sedmoro oporavljenih, sedmoro pozitivnih se veže za “Medical Institute Bayer”, Srebrenik 13, ORL 10, Sapna 7, Tuzla 2, Banovići 1 i jedna osoba koja ne pripada ni jednom klasteru a vezana je za Tuzlu.

 

Od ponedjeljka je zabilježena samo jedna zaražena osoba u Tuzlanskom kantonu. Ponedjeljak jedna, utorak, srijeda, četvrtak i petak ni jedna zaražena osoba korona virusom. Koliko god mnogima teško padale stroge mjere uvedene u cilju sprječavanja širenja korona virusa, očito su dale rezultat te se danima bilježi mali broj zaraženih osoba.