Naslovna AKTUELNO U toku je prijavljivanje kandidata za sportiste godine u TK

U toku je prijavljivanje kandidata za sportiste godine u TK

Predsjedništvo Sportskog saveza TK, na prijedlog Ministarstva za kulturu, sport i mlade TK, donijelo je odluku da se ovogodišnja Manifestacija „Izbor sportiste Tuzlanskog kantona za 2018. godinu“ održi 21. decembra 2018. u BKC TK u Tuzli.

 

Sportski savez TK još prošle godine je uveo novinu u izbor najboljih sportista, te priznanja dodijelio u dvije ravnopravne grupe nagrađenih sportista iz pojedinačnih i ekipnih sportova, a ta praksa koja je naišla na odobravanje sportske javnosti bit će nastavljena i ove godine.

 

Na taj način jednaku priliku za osvajanje priznanja će dobiti sportistkinje i sportisti koji se bave kolektivnim sportovima, čiji takmičari nemaju priliku  često učestvovati na internacionalnim prvenstvima ali koji imaju kvalitet da budu proglašeni najboljim.

 

U sklopu manifestacije koja se održava 25. put tradicionalno će iz štampe će izaći i 11. broj sportskog magazina „Trijumf“, a manifestaciju će pratiti prigodan kulturno-zabavni program.

 

Izbor najboljih sportista Tuzlanskog kantona se održava pod pokroviteljstvom Vlade TK i uz pomoć Ministarstva za kulturu, sport i mlade, te nekolicinu sponzora i prijatelja manifestacije.

 

Klubovi, savezi i druge sportske organizacije svoje prijedloga za kandidate trebaju dostaviti do 12. decembra 2018. godine.