Naslovna AKTUELNO U toku su radovi na uređenju objekta područne škole u Babicama (VIDEO)

U toku su radovi na uređenju objekta područne škole u Babicama (VIDEO)


U područnoj školi Babice, nakon što je završena sanacija krova škole, pristupilo se i radovima na rekonstrukciji zidova i učionica. U narednom periodu planirano je da se iznađu sredstva koja bi bila usmjerena za finansiranje dotrajale stolarije i sanacije sanitarnog čvora.

 

Krajem prošle godine u područnoj školi Babice završeni su radovi na zamjeni krova škole. Za ove namjene  Ministarstvo obrazovanja TK je kroz kapitalna ulaganja OŠ “Prokosovići” odobrilo sredstva u iznosu od 10. 000 KM.

 

Vijeće roditelja je, u saradnji sa menadžmentom škole, te uz pomoć mještana i privrednika,  uspjelo obezbijediti sredstva i za izvođenje unutrašnjih radova u školskom objektu.

 

Područna škola Babice izgrađena je početkom 70–tih godina, a nastava se počela odvijati 1971.  godine. Tokom 1996. godine izvršena je adaptacija škole od strane humanitarne organizacije. Od tada do danas nije bilo nikakvih ulaganja, osim 2009. godine kada je uspostavljeno centralno grijanje. U decembru prošle godine škola je počela je poprimati drugačiji izgled, saniran je krov koji je godinama prokišnjavao i što je bio prioritet da bi se moglo pristupiti radovima na uređenju zidova i učionica.

 

I dok se jedni radovi uspješno okončavaju, već se planiraju naredni.

 

Lijepu priču iz Babica u video prilogu nam donosi Sabina Džibrić:

 

 

 

 

(RTV Lukavac)