Naslovna AKTUELNO U Tuzli će biti upriličen turnir posvećen dr. Deši Mešiću

U Tuzli će biti upriličen turnir posvećen dr. Deši Mešiću

U organizaciji Klinike za hirurgiju i Sindikalnog sportskog društva Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla u subotu, 15.12.2018. godine u 11,00 sati u Univerzitetskoj dvorani Tuzla biće održan 8.Memorijalni fudbalski susret prijateljstva „Dešo u srcu“.

 

Na malonogometnom turniru koji je pozivnog karaktera učešće će uzeti šest ekipa: Regionalni medicinski centar „Safet Mujić“ Mostar, Opšta bolnica „Abdulah Nakaš“ Sarajevo, Centar za srce Tuzla, Univerzitet u Tuzli, UKC Tuzla i ekipa Veterani hirurgije UKC-a Tuzla.

 

U revijalnom dijelu će biti odigrana i košarkaška utakmica ekipa UKC Tuzla i RMC Mostar.

 


Turnir se organizuje u znak sjećanja na prof.dr Dešu Mešića, jednog od najvećih hirurga i humanista koje je naša država i šira regija ikada imala. Bio je otac moderne hirurgije u Bosni i Hercegovini, a za njegovo ime se veže prva transplantacija jetre, te početak laparoskopske i staplerske hirurgije u Bosni i Hercegovini. I pored svih profesionalnih i naučnih dostignuća njegova skromnost, dobrota, humanost i ljubav prema ljudima prevazilazila je okvire vremena u kojem je živio i ostavila dubok trag na njegovim savremenicima koji se slažu u jednom da je bio je čovjek kojeg je bilo lako poštovati i voliti.

 

(RTV Lukavac)