Naslovna AKTUELNO U Tuzli obilježena godišnjica Oružanih snaga BiH (VIDEO)

U Tuzli obilježena godišnjica Oružanih snaga BiH (VIDEO)


Četrnaest godina Oružanih snaga BiH je 14 godina zalaganja, intezivnog rada na izvršenju svih zadataka i čuvanja integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine. To su glavne su odlike pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koji su se, povodom godišnjice, svečano postrojili u Kasarni Dubrave i na taj način odali počast svojoj domovini, ali se i prisjetili svih aktivnosti u kojima su učestvovali tokom 2019. godine.

Među glavnim izazovima sa kojima se susreću pripadnici OS BiH  je  modernija oprema, kao i materijalni status vojnika koji će u narednom periodu nastojati popraviti.

Osim brojnih zadataka koje su pripadnici ove časne dužnosti uspješno izvršili tokom 2019. godine, u 2020. godini nastavljaju sa procesom ocjenjivanja lake  pješadije po konceptu razvoja  operativne sposobnosti.

Ceremonija je, osim svečanog postrojavanja i predaje raporta, upotpunjena manifestacijom „Dan otvorenih vrata”,  u sklopu koje su gostima i prisutnima učenicima prikazani naoružanje  i oprema.

 

Najzaslužniji pripadnici ove brigade, oficiri, podoficiri i vojnici su, povodom Dana OS BiH, novčano nagrađeni ili pohvaljeni. Dodijeljene su i zahvalnice zaslužnim javnim institucijama, preduzećima, organizacijama, udruženjima i lokalnim zajednicama.

 

Ova svečanost održana je na nivou 5. pješadijske brigade i jedinica koje borave i rade na lokaciji u Dubravama, a centralna  manifestacija obilježavanja Dana OS BiH bit će održana u petak u Kasarni Rajlovac u Sarajevu.

 

Više informacija o ovome događaju možete saznati u video prilogu Subhije Sivčević.

 

 

(RTV Lukavac)