Naslovna AKTUELNO Učesnici Marša mira Srebrenica – Vukovar posjetili Lukavac (VIDEO)

Učesnici Marša mira Srebrenica – Vukovar posjetili Lukavac (VIDEO)

Učesnici Marša mira Srebrenica – Vukovar posjetili su Centralno spomen-obilježje u Lukavcu i odali počast poginulim braniteljima sa područja ove općine.

 

Cilj Marša mira Srebrenica – Vukovar je odavanje počasti žrtvama Vukovara i žrtvama genocida iz Srebrenice sa porukom da se zločini više nikada, nigdje i nikome ne ponove. 

Zulfo Salihović, predsjednik Organizacionog odbora Marša mira Srebrenica – Vukovar, kaže da je ovo treći Marš mira koji ide iz Srebrenice do Vukovara i ušao je u zvanični program obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici.

Na ovogodišnjem Maršu učestvuje oko 30 osoba, a pješački pohod će trajati sedam dana, rekao je gospodin Salihović.

 

Emir Kasumović, pomoćnik načelnika, se u ime svih građana općine Lukavac, u ime Općine Lukavac i načelnika Edina Delića, kao i u svoje lično ime, zahvalio učesnicima Marša mira koji su na svom putu svratili i u Lukavac, te je učesnicima Marša mira poželio sretan put i da u zdravlju okončaju ovu plemenitu misiju.

 

Na ovaj način učesnici Marša mira nastoje da odaju pijetet stradanjima koja su obilježila Srebrenicu i Vukovar u nemilom ratu i nose poruke mira sa dva mjesta koja su dala najviše žrtava.

 

Predsjednik Organizacionog odbora Marša mira, gospodin Zulfo Salihović se ovom prilikom zahvalio boračkim organizacijama iz Lukavca i Općini Lukavac na saradnji i dobrodošlici.

 

Dolazak u Vukovar planiran je za ponedjeljak, 18. novembar i učesnici Marša će prisustvovati centralnoj manifestaciji obilježavanja 28. godišnjice stradanja u Vukovaru koja će biti održana 18. novembra.

 

Preporučujemo video prilog Sabine Džibrić.

 

 

(RTV Lukavac)