Naslovna AKTUELNO Udruženje mladih Poljice organizuje humanitarni turnir

Udruženje mladih Poljice organizuje humanitarni turnir

Udruženje mladih Poljice, poznato po velikom broju uspješnih projekata i nastupa, najavljuje i humanitarni događaj, na koji su pozvali sve zainteresovane osobe, udruženja i organizacije da im se pridruže.

 

 


U nedjelju, 17. juna sa početkom u 11,00 sati na odbojkaškom terenu Bukvik u Poljicu će biti održan humanitarni turnir.

 

 

Turnir će biti igran po sistemu 3+1, sa minimalno jednim ženskim članom ekipe i sa kotizacijom od 20 KM po ekipi.

 

 

Kompletan prihod od kotizacije i prikupljenih priloga će biti doniran za liječenje Osmanović Hakije iz Živinica.

 

 

Mladić iz Živinica trenutno prikuplja sredstva od 150 000 KM, koja su mu potrebna za operaciju u Švicarskoj.

 

 

Vraćajući se kući s posla Hakija je napadnut,  pri čemu su mu nanesene teške povrede nožem u predjelu stomaka,  od kojih se bezuspješno liječio više od pola godine. Nakon velikog broja operacija, Hakijina jedina nada je skupa operacija van BiH. Živi sa majkom, otac mu je nestao u Srebrenici, te nisu u mogućnosti da prikupe novac potreban za liječenje.

 

 

„Turnir je organizovan prvenstveno iz humanitarnog razloga,  a nakon njega kao glavni razlog je druženje kojega  neće manjkati. Atmosferu će nam praviti mnoštvo mladih talenata sa svojim glasovima, uz zvukove instrumenata. Dragi prijatelji, još jednom pozivamo vas da dodjete i pomognete ovu humanitarnu akciju,  a usput i vikend sebi učinite ljepšim,  uz prelijep ambijent, roštilj, muziku uživo, odbojku i idealno društvo“, poručili su mladi aktivinsti iz Poljica.

 

(RTV Lukavac)