Naslovna AKTUELNO Upriličena dodjela certifikata za polaznike projekta „PRO-POSO“

Upriličena dodjela certifikata za polaznike projekta „PRO-POSO“

UGračanici je upriličena dodjela certifikata polaznicima praktične obuke kroz projekat „PRO-POSO“.

 

Naime, u aprilu 2018.godine između Općine Lukavac koju zastupa Općinski načelnik dr.sc. Edin Delić, Obrtničke komore Tuzlanskog kantona koju zastupa predsjednik Nedžad Nuhanović i udruženja “Progres” iz Sarajeva potpisan je Sporazum o zajedničkoj implementaciji projekta “PRO-POSO”.

 

Projekat “PRO-POSO” u Općini Lukavac implementiran je s ciljem da se mladima sa područja općine Lukavac omogući dodatna praktična obuka i time stvore pretpostavke za njihovo brže zapošljavanje.

 

Radi se o zapošljavanju na šest mjeseci prilikom čega je Općina Lukavac osigurala finansijsku podršku za polaznike u vidu sufinansiranja u iznosu od po 400 KM u trajanju od šest mjeseci, dok su obaveze poslodavca u smislu poreza na dohodak i doprinosa na platu polaznika.

 

Među polaznicima dobitnicima certifikata je i 6 učesnika sa područja naše općine.

 

Ovom prilikom, Općinski načelnik dr.sc. Edin Delić zahvalio se Obrtničkoj komori TK, udruženju Progres, kao i učesnicima i poslodavcima koji su uzeli učešće u ovom projektu i čestitao poslodavcima i polaznicima na uspješno okončanoj obuci i na sticanju uslova za izdavanje certifikata.