Naslovna AKTUELNO Upriličena svečanost u povodu promocije najboljih učenika generacije

Upriličena svečanost u povodu promocije najboljih učenika generacije

U Tuzli je upriličena svečanost u povodu promocije najboljih učenika generacije u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona, a ovu već sada tradicionalnu manifeastaciju podržalo je Ministarstvo za obrazovanje i nauku kao i Pedagoški zavod TK.

 

Svečanim činom 15. puta zaredom  Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona u saradnji sa Pedagoškim zavodom Tuzlanskog kantona  promovisalo je  učenike generacije osnovnih i srednjih škola za školsku 2017/18. godinu. 

Uz prigodni  program predstavljeni su najbolji među najboljima, njih 120 od čega je 33 učenika srednjih i 87 učenika osnovnih škola među kojima su se zasluženo našli i Amina Mujić  iz OŠ Prokosovići i Benjamin Talović iz OŠ Turija .

 

Za njih ovo je poseban dan koji je samo kruna upornog rada i truda a pored njih zaslugu za dobre rezultate dijele i njihovi pedagozi i roditelji.

 

Svoje priznanje učenicima generacije pored ove svečane manifestacije, Ministarstvo obrazovanja i nauke iskazat će i kroz jednokratne stipendije u iznosu od 100 KM kao stimulans za buduće školovanje . No ono što je zadaća svih institucija pa i ovog Ministarstva jeste zadržati ove kapacitete u našoj državi.

 

Iz Pedagoškog zavoda TK stava su da svi trebaju da učine napore kako bi se stvorio povoljan ambijent  za odgoj i obrazovanje budućih generacija kao i za njihov ostanak u domovini.

 

Kontinuirano i sada već tradicionalno promocijom najboljih učenika resorno ministarstvo i Pedagoški zavod nastoje istaknuti i unaprijediti prave vrijednosti ne samo u sistemu obrazovanja nego i u društvu, te mladima poslati jasnu poruku da su važan segment društva na koji se itekako misli. Manifestaciji su prisustvovali učenici, roditelji učenika i nastavnici, a ovogodišnji domaćin bila je Srednja muzička škola “Čestmir Mirko Dušek” Tuzla, koja je uzela učešće u kulturno-umjetničkom programu.

 

Opširnije u prilogu Suade Imamović!