Naslovna AKTUELNO Upućen poziv omladinskim udruženjima u Lukavcu

Upućen poziv omladinskim udruženjima u Lukavcu

Koordinacioni odbor Vijeća mladih Općine Lukavac pozvalo je sva omladinska udruženja sa područja naše lokalne zajednice da se pridruže mreži omladinskih udruženja.

 

Vijeće mladih Općine Lukavac je mreža omladinskih udruženja, osnovana kao neovisno, nestranačko, neprofitabilno udruženje koje  ima za cilj da doprinese boljem položaju mladih, da predstavlja i zastupa njihove interese.


 

Prijava se može  izvrštiti putem maila [email protected]  ili putem telefona na broj 061/344-653, a najkasnije do nedjelje 10.06.2018. godine.

 

Uslov je da je omladinsko udruženje aktivno, što se dokazuje putem izvještaja skupštine udruženja, da je starije od 6 mjeseci, da se ciljevi udruženja odnose na mlade i da u svom sastavu ima 2/3 mladih od 15-30 godina (odredbe Zakona o mladima FBiH).

 

„Na posljednem sastanku Koordinacionog odbora Vijeća mladih Općine Lukavac je donesena odluka o sazivanju vanredne skupštine, koja će se održati u četvrtak 14.06.2018 godine, a ovim putem pozivamo sva aktivna udruženja mladih da nam se pridruže i da zajedničkim snagama i iskustvima stvaramo povoljniju klimu za mlade i doprinosimo kvalitetnijem zivotu u našoj društvenoj zajednici“, poručio je predsjednik odbora Senad Kuduzović.

 

Sa svim udruženjima bit će održan informativni sastanak.

 

(RTV Lukavac)