Naslovna AKTUELNO U toku su upisi u srednje škole + VIDEO

U toku su upisi u srednje škole + VIDEO

Tri srednje škole u Lukavcu mogu upisati ukupno 450 učenika za prve razrede u školskoj 2018./2019. godini.Maturanata u osnovnim školama u općini Lukavac trenutno je 420.

 

JU Mješovita srednja elektro-mašinska škola Lukavac može upisati 150 učenika.


 

„Planiran je upis tri odjeljenja tehničke škole i tri odjeljenja stručne škole, odnosno zanata. Što se tiče tehničke škole, u planu upisa u raspisanom konkursu nudimo kombinovano odjeljenje mašinski tehničar, operater za CNC mašine i mašinski tehničar za kompijutersko projektovanje. Drugo odjeljenje tehničke škole je kombinovano odjeljenje tehničar računarstva i tehničar elektroenergetike i treće odjeljenje je cjelovito, a to je tehničar drumskog saobraćaja“, kaže Munira Karahodžić, direktorica JU  MSEMŠ Lukavac. Za zanate nude tri odjeljenja i to za električare, zavarivače i automehaničare (kombinovano)i vozače motornih vozila.

 

JU Mješovita srednja ekonomsko-hemijska škola Lukavac može upisati 150 učenika.

 

„Što se tiče stručnih škola tražimo kombinovana odjeljenja kuhara i konobara, cjelovito odjeljenje frizera i jedno cjelovito odjeljenje poslovnih sekretara. Što se tiče tehničke škole ove godine imamo ekonomske tehničare finansijsko-računovodstvenog smjera 15 učenika, imamo ekonomski smjer poslovna informatika 15 učenika i to je jedno kombinovano odjeljenje. Imamo poslovno- pravne tehničare jedno cijelo odjeljenje i hemičar u farmaceutskoj industriji lijekova jedno cjelovito odjeljenje“, izjavila je za RTV Lukavac Merlina Imamović, direktorica JU MSEHŠ Lukavac.

 

JU Mješovita srednja škola Lukavac odobren je upis jednog odjeljenja više nego prethodne godine, što je ukupno pet, a to je za 125 učenika.

 

„Za školsku 2018./19. godinu Javna ustanova Mješovita srednja škola Lukavac ima plan upisa dva odjeljenja opće gimnazije i tri odjeljenja medicinske škole, smijer medicinska sestra- tehničar. To je 50 učenika za gimnaziju i 75 učenika za školu medicinskoga smjera“, Amir Hodžić, izjavio je direktor JU MSŠ Lukavac.

 

Prilikom upisa potrebno  je priložiti: rodni list,uvjerenja o završenim razredima, svjedočanstvo, list profesionalne orijentacije, rezultate  polaganja eksterne mature i posebne diplome.

 

(RTV Lukavac)