Naslovna Istaknuto Večeras u Lukavcu koncert Amela Ćurića

Večeras u Lukavcu koncert Amela Ćurića


U okviru obilježavanja  Dana općine Lukavac,  večeras će na gradskom šetalištu u Lukavcu biti održan koncert popularnog bh. pjevača  Amela Ćurića.

 

Ovogodišnji program obilježavanja bogat je sadržajima namijenjenih mlađoj publici, a vjerujemo da će u Amelovim bezvremenskim hitovima jednako uživati svi koji večeras dođu u Lukavac.

 

Naš komšija, Gračanlija muzikom se počeo baviti od ranog djetinstva od 1988.godine. Uz pop i rock muziku jednaku ljubav gaji i prema sevdalinci

 

Javnosti  je postao popularan nakon što je 2015. godine pobijedio u televizijskom regionalnom talent showu “X Factor Adria” zahvaljujući svojim pjevačkim interpretacijama koje su osvojile i publiku i žiri. Amel je prije toga pobijebio u prvom bosanskohercegovačkom tv showu OBN Music Talents nakon čega je započeo svoju muzičku karijeru kao pop-rock pjevač.

 

  1. godine objavio je svoj prvi studijski album pod nazivom Urnebes. Između ostalih, na albumu je i pjesma “Moja djevojka” koju je napisao Nermin Puškara, a spomenuta pjesma bila je nominirana za pjesmu godine za bosanskohercegovačku nagradu Davorin.

 

 

Hitovi kao što su  “Neizdrživo”, “Mijenjam ovaj grad”, “Te zime”, “Kost”, “Hipohondar” i druge večeras će se pjevati u Lukavcu stoga dođite i vi da se družimo.