Naslovna AKTUELNO Veterinarska stanica Lukavac postiže uspjehe u najnovijem projektu (VIDEO)

Veterinarska stanica Lukavac postiže uspjehe u najnovijem projektu (VIDEO)

Od polovine oktobra u Veterinarskoj stanici Lukavac za fizička i pravna lica, vlasnike pasa, otvoren je javni poziv za besplatno besplatno kastriranje, evidentiranje, cijepljenje protiv bjesnila i čipiranje ljubimaca. Ova akcija će trajati sve do utroška raspoloživih sredstava koje je osigurala Općina Lukavac.

 

Kako doznajemo od direktora ove stanice, dr.Elvedina Tokića, do sada ih je posjetio veliki broj građana kako bi zaštitili svoje pse.


 

Uvođenje pasa u jedinstvenu bazu podataka na nivou države od velikog je značaja, posebno ukoliko se prijavljuje potencijalno agresivan pas.

 

Svi vlasnici pasa obavezni su jednom godišnje vakcinisati svoje ljubimce protiv bjesnila, jako opasne bolesti i za ljude.

 

Već godinama, Veterinarska stanica Lukavac, u saradnji sa LD “Svatovac” provodi vakcinisanje i čipiranje lovačkih pasa. Do sada je urađenjo čipiranje više od 200 lovačkih pasa, tako da ukoliko takve životinje iz lovišta zalutaju u naseljena  mjesta, na osnovu baze podataka lako se može utvrditi o kakvom se psu radi.

 

 

Kako bi doznali više informacija o ovoj temi preporučujemo video prilog Sabine Džibrić.

 

(RTV Lukavac)