Naslovna Istaknuto Video snimak iz PU Lukavac, gdje nije bilo kvoruma za održavanje sjednice...

Video snimak iz PU Lukavac, gdje nije bilo kvoruma za održavanje sjednice Općinskog vijeća

Svi vijećnici SDA i  Stranke za BiH, kao i vijećnici Ramiz Frljanović (Klub nacionalnih manjina) i Zijad Mašić (LDS) nisu došli na 18. redovnu sjednicu Općinskog vijeća Lukavac.

 

Za održavanje sjednice bio je potreban  kvorum od 16 vijećnika, a u vrijeme kada je sjednica zakazana prisutno je bilo samo 14 vijećnika.


 

Predsjedavajući Mehmed Suljić je, u skladu sa Poslovnikom o radu Općinskog vijeća Lukavac, dao pauzu, u kojoj bi eventualno mogao biti sakupljen kvorum.

 

Nakon pauze, u sali PU Lukavac bilo je ponovo prisutno samo 14 vijećnika, te je Suljić rekao da se sjednica odgađa za dan poslije, 10. april u 16,00 sati. Obzirom da je sam, bez kolegija, odredio datum, rekao je da je, ukoliko sjednica ne bude održana 10. aprila, spreman podnijeti ostavku.

 

„Ako se nastavi ovako ja ću najvjerovatnije sutra podnijeti ostavku, ako se bude ovako nastavilo. To će biti moj doprinos“, rekao je predsjedavajući Mehmed Suljić.

 

Da se obrati predsjedavajući Suljić je dozvolio samo vijećniku Brkić Sulejmanu (Dosta je bilo), dok je to pravo uskratio vijećnicima SBB i DF, koji su se javili za riječ.

 

RTV Lukavac objavljuje kompletan snimak sa ovoga događaja.

 

(RTV Lukavac)