Naslovna AKTUELNO Načelnik Edin Delić održao vanrednu konferenciju za medije

Načelnik Edin Delić održao vanrednu konferenciju za medije

Nakon što 18. sjednica Općinskog vijeća Lukavac nije održana, iako je zakazana u skladu sa Poslovnikom o radu i nije bilo prepreke za njeno održavanje, osim činjenice da na sjednicu nije došlo više od polovine vijećnika, načelnik Općine Lukavac dr. Edin Delić zakazao je vanrednu konferenciju za medije,  na kojoj se želio obratiti građanima.

 

„Danas većina u Općinskom vijeću, koja je proteklih više od godinu dana, demonstrativno i brutalno provodila svoju politiku  snagom ruku, snagom nasilja, protiv zakona i interesa građana, samo se nije pojavila na sjednici“, rekao je u uvodu načelnik Delić, te iznio svoj stav povodom ove situacije.


 

Obraćanje načelnika Općine Lukavac možete pogledati u prilogu RTV Lukavac.

 

Konferenciji je prisustvovao i dio vijećnika, koji su bili prisutni u vrijeme kada je sjednica  trebala  biti održana, a medijima se obratio Adem Mahovkić. On je istakao da je posebno indikativna činjenica da su predstavnici SDA, Stranke za BiH i Kluba nacionalnih manjina bili prisutni na sjednici kolegija, koja je održana sat ranije,  ali da se nisu pojavili na sjednici.

 

(RTV Lukavac)