Naslovna Istaknuto Za održavanje sjednice Općinskog vijeća Lukavac nije bilo kvoruma

Za održavanje sjednice Općinskog vijeća Lukavac nije bilo kvoruma

Iako su njihovi predstavnici prisustvovali sastanku kolegija Općinskog vijeća Lukavac, koji je održan u 10,00 sati, svi vijećnici SDA i  Stranke za BiH, kao i vijećnici Ramiz Frljanović (Klub nacionalnih manjina) i Zijad Mašić (LDS) nisu došli na 18. redovnu sjednicu Općinskog vijeća Lukavac.

 

Za održavanje sjednice potreban je kvorum od 16 vijećnika, a u vrijeme kada je sjednica zakazana (11,00 sati) prisutno je bilo samo 14 vijećnika.


 

Predsjedavajući Mehmed Suljić je, u skladu sa Poslovnikom o radu Općinskog vijeća Lukavac, dao pauzu, u kojoj bi eventualno mogao biti sakupljen kvorum.

 

Nakon pauze, u sali PU Lukavac bilo je ponovo prisutno samo 14 vijećnika, te je Suljić rekao da se sjednica odgađa za dan poslije, 10. april u 16,00 sati. Obzirom da je sam, bez kolegija, odredio datum, rekao je da je, ukoliko sjednica ne bude održana 10. aprila, spreman podnijeti ostavku.

 

Da se obrate predsjedavajući Suljić je dozvolio samo vijećniku Brkić Sulejmanu (Dosta je bilo), dok je to pravo uskratio Jasminki Memić (SBB) i Alenu Nuhiću (DF), iako su se javili za riječ.

 

U sali gdje je trebala biti održana sjednica Općinskog vijeća Lukavac u tom trenutku nije bio prisutan načelnik Općine Lukavac dr. Edin Delić.

 

 

(RTV Lukavac)