Naslovna AKTUELNO Vijeće MZ Poljice Donje sa mještanima rekonstruisalo lokalni vodovod (VIDEO)

Vijeće MZ Poljice Donje sa mještanima rekonstruisalo lokalni vodovod (VIDEO)Mjesni vodovod Vrelo u naselju Poljice Donje trenutno vodom opskrbljuje 700 domaćinstava.

 

Mjesni vodovod Vrelo u Poljicu Donjem postoji više od 40 godina. Ovo mjesto sada se može pohvaliti sa najsavremenijim vodovodom i vodom za piće koju koristi oko 1. 500 mještana.

 

Vijeće MZ Poljice Donje je, zajedno sa mještanima i uz pomoć donacija, uspjelo izgraditi novi vodovod po najsavremenijim standardima.

 

Nakon što su završili sa unutrašnjim radovima u prostoriji vodovoda, tokom ljeta se radilo i na vanjskom uređenju. Da bi se spriječio ulazak vode u objekat vodovoda,  izgrađen je i betonski zid.

 

Pored vodovoda Vrelo protiče i potok Bratovanac. Tokom poplava 2014. godine, nakon izlijevanja ovog potoka, došlo je i do zagađenja vode, koja kroz duži period nije bila za upotrebu. Nakon toga, ovaj potok je ponovo izlio u junu ove godine. Problem plavljenja će se i dalje nastaviti, ukoliko se ne riješi problem koji nije u njihovoj nadležnosti, obzirom da  cijev kroz koju protiče potok prolazi ispod regionalnog puta.

 

Priču iz Poljica Donjeg u video prilogu nam donosi Sabina Džibrić.

 

 

(RTV Lukavac)