Naslovna AKTUELNO Vijećnici SDP i DF u znak protesta odćutali glasanje

Vijećnici SDP i DF u znak protesta odćutali glasanje

U poslijepodnevnim satima 20. juna 2018. godine održana je vanredna sjednica Općinskog vijeća Lukavac.

 

Sjednicu je zakazao predsjedavajući Mehmed Suljić, na zahtjev 13 vijećnika, a nakon što je načelnik Općine Lukavac dr. Edin Delić tražio preispitivanje odluka o imenovanju privremenih upravnih odbora JP „Rad“ Lukavac i JU Dom zdravlja Lukavac.


 

Tokom diskusije  vijećnici SDP i DF insistirali su na činjenici da nisu pripremljene odluke, da vijećnicima nisu podijeljeni materijali, da nema prisutnog sekretara Općinskog vijeća koji može dati pravno tumačenje, da sjednici ne prisustvuje načelnik koji je tražio preispitivanje, a iznijeli su i druge argumente koji idu u prilog činjenici da sjednica nije adekvatno pripremljena i vođena.

 

Sjednicu je, umjesto predsjedavajućeg Mehmeda Suljića koji je bio prisutan, vodio zamjenik Admir Turkić, što je u toku sjednice vijećnik Zijad Mašić objasnio narušenim zdravljem predsjedavajućeg Suljića.

 

Odluke o imenovanju upravnih odbora su preispitane, a potom i potvrđene većinom od 18 glasova vijećnika iz: SDA, SBB, Stranke za BiH i Kluba nacionalnih manjina.

 

Vijećnici iz SDP i DF su se suzdržali od glasanja, te su vrijeme za izgovorenu opciju glasanja u znak protesta odćutali.

 

Sjednici je prisustvovalo i oko 20 građana, koji su neke od diskusija nagrađivali aplauzima, a tokom sjednice je došlo i do prepirke grupe građana sa vijećnikom Mašićem.

 

(RTV Lukavac)