Naslovna Istaknuto Vijećnik Sakić i načelnik Delić o zahtjevu za odricanje od paušala –...

Vijećnik Sakić i načelnik Delić o zahtjevu za odricanje od paušala – VIDEO

Nakon što je načelnik Općine Lukavac dr. Edin Delić javno pozvao 18 vijećnika da nadoknade novac potrošen na referendum, te im poslao i izjave o odricanju paušala, prvi od prozvanih vijećnika se javno oglasio Mihad Sakić.

 

 


„Kada je u pitanju ovaj zahtjev, ja smatram da je to nešto što nije primjereno BH političkim iskustvima, da je to zahtjev ultimativnog karaktera, da zahtjev koji sadrži priču o naknadi štete finansijske ili materijalne prirode treba da bude obrazložen i da ima svoje uporište u Statutu Općine Lukavac, u Zakonu o finansijskom poslovanju organa i institucija FBiH i države BiH, u Izbornom zakonu BiH i drugim izbornim zakonima koji regulišu ovu oblast“, rekao je, između ostalog,  Mihad Sakić, vijećnik Stranke za BiH.

 

 

„Ovaj zahtjev koji sam ja uputio da potpišu, ne radi se o zakonskoj obavezi i nemamo potrebe da čitamo Statut i zakone i propise jer po zakonu vijećnici i nemaju obavezu da plate. Radi se o moralnoj obavezi. Mi smo iz moralnih razloga, jer smo svi znali da je opoziv nepotreban, ko je znao dva i dva sabrati vidio je gdje to sve vodi i mi smo to najavili da budu spremni snositi odgovornost“, rekao je, između ostalog,  u odgovoru načelnik Općine Lukavac dr. Edin Delić.

 

 

Kompletne izjave vijećnika iz vijećničke većine u Općinskom vijeću Lukavac Mihada Sakića  i načelnika Općine Lukavac dr. Edina Delića pogledajte u video prilogu RTV Lukavac.

 

 

(RTV Lukavac)