Naslovna AKTUELNO Vlada TK: Nezakonita zapošljavanja u MUP -u !

Vlada TK: Nezakonita zapošljavanja u MUP -u !

Vlada Tuzlanskog kantona, danas je prema riječima ministra unutrašnjih poslova Sulejmana Brkića, pokazala svoju snagu i počela da čisti u svom dvorištu. Naime, u pitanje se dovodi regularnost posljednjeg konkursa zapošljavanja policijskih službenika u činu policajac. Vlada kantona zadužila je ministra unutrašnjih poslova i vršioca dužnosti direktora Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK da kantonalnoj Vladi hitno na razmatranje dostave izmjene Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji radnih mjesta u dijelu Uprave policije MUP-a TK, na način da se izbrišu nepopunjene pozicije u činu stariji policajac, te na taj način omogući prijem policajaca sa završene obuke na Policijskoj akademiji u Sarajevu,  kao i da se obustave interni konkurs za unaprjeđenje u čin stariji policajac.

Uprava policije je pokušala mimo odluke Vlade da podigne u čin starijeg policajca, 80 policijskih službenika i time oslobodi pozicije koje su trebale biti upražnjene. Danas je Vlada pokazala da ovdje ne sjede budale. Danas smo zaključkom dinijeli odluku da iz čina starijeg policajca postojećeg brišemo sve upražnjene pozicije, time nećemo opteretiti budžet, i omogućimo mladim kadetima ničim krivim da uđu u sastav policije” – naglasio je Sulejman Brkić, ministar unutrašnjih poslova TK

Ministar Brkić tvrdi da je podnio tri krivične prijave zbog sumnji u neregularnosti pri zapošljavanju u MUP-u Tuzlanskog kantona te najavio da će za svako nezakonito zapošljavanje uslijedit nova krivična prijava.