Naslovna AKTUELNO Vremenska prognoza za prvi dio sedmice

Vremenska prognoza za prvi dio sedmice

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za naredna tri dana u našoj zemlji.

 

U ponedjeljak, 5. oktobra 2020, preovladavat će umjerena naoblaka. Prolazno poneki lokalni pljusak je moguć na području Krajine, Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

 

U utorak, 6. oktobra 2020. pretežno oblačno se prognozira u Hercegovini sa pljuskovima u jutarnjim satima. U Bosni se prognozira umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C.

 

U srijedu, 7. oktobra 2020, u Bosni i Hercegovini se očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će usloviti kišu i pljuskove. Vjetar slab do umjerene jačine, veći dio dana južnog i jugozapadnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na zapad i sjeverozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22°C.