Naslovna AKTUELNO Za predstavnike boračkih udruženja u Medžlisu IZ Puračić u Lukavcu upriličen prijem...

Za predstavnike boračkih udruženja u Medžlisu IZ Puračić u Lukavcu upriličen prijem (VIDEO)

U Medžlisu IZ Puračić u Lukavcu upriličen je prijem za predstavnike boračkih udruženja, ratnih vojnih invalida, demobilisanih boraca, dobitnika zlatnih ljiljana, porodica šehida i poginulih boraca i ratni komandant 117/223.Brdske brigade.

 

Prijem je organizovan u povodu obilježavanja 28. godišnjice od formiranja 117/223.Brdske brigade ARBiH.

 

Pored ugodng druženja, bila je ovo prilika da se naglasi značaj odbrambeno-oslobodilačke borbe, doprinosa pripadnika 117. i 212. brigade, te nesebičnog zalaganja i požrtvovanosti svakog pojedinačnog borca, a što se nikada ne smije zaboraviti.

 

Prisutni su iskazali zadovoljstvo i zahvalnost ovoj vjerskoj instituciji koja je uvijek pružala nesebičnu pomoć boračkim kategorijama u ratnim danima i u mirnodobskom periodu. S ponosom su naglasili da je 117. Brdska brigada bila multinacionalna, da je bila odbrambena i da njeni pripadnici nisu činili ratne zločine.

 

Na skupu je naglašeno da je zadaća svih nas da se sjećamo, opominjemo i generacijama koje dolaze prenosimo sjećanje na odbranu, ratne heroje koji su za domovinu žrtvovali mladost, zdravlje i živote, ali i da preuzmemo brigu za njihove porodice.

 

Prijemu je prisustvovala ekipa RTV Lukavac, a video prilog je pripremila Suada Imamović:

 

 

(RTV Lukavac)