Naslovna AKTUELNO Za srijedu zakazana 35. redovna sjednica Općinskog vijeća Lukavac

Za srijedu zakazana 35. redovna sjednica Općinskog vijeća Lukavac

Općinsko vijeće Lukavac će u srijedu, 18. marta 2020. godine održati 35. redovnu sjednicu.

 

 


Prema odluci kolegija na dnevnom redu bi se trebalo naći 12 tačaka dnevnoga reda, a najviše pažnje i burnu raspravu će vjerovatno izazvati zahtjev načelnika Edina Delića za preispitivanje odluka o imenovanju dva privremena upravna odbora.

 

 

Naime, Općinsko vijeće Lukavac je na 34. redovnoj sjednici, koja je održana 18. februara, donijelo je odluku o imenovanju privremenih upravnih odbora JZU Dom zdravlja Lukavac i JP “Rad” d.o.o. Lukavac. U skladu sa članom 20. stav 1. Zakona o principima lokalne samouprave FBiH i člana 44.d.Statuta Općine Lukavac, načelnik Općine Lukavac Edin Delić uputio je zahtjeve za preispitivanje ovih odluka jer se njima krše zakoni koji reguliraju ovu oblast.

 

Da bi odluke o imenovanju ovih upravnih odbora stupile na snagu potrebno je da budu preispitane u roku od 30 dana i eventualno ponovo izglasane.

 

 

Sjednica će biti održana u sali PU Lukavac sa početkom u 9,00 sati. RTV Lukavac će sjednicu prenositi uživo putem Facebook-a, a kompletan snimak će emitovati uvečer u programu TV Lukavac.

 

 

 

(RTV Lukavac)