Naslovna AKTUELNO Završeno doigravanje: Poznati novi članovi 1. lige FBiH (VIDEO)

Završeno doigravanje: Poznati novi članovi 1. lige FBiH (VIDEO)

Fudbaleri Novog Travnika i Goražda izborili su nastup u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine sljedeće sezone nakon što su u doigravanju pobijedili Budućnost odnosno Posušje.

 

Poslije pobjede od 2:0 u prvom meču, fudbaleri Budućnosti su poraženi u revanšu od Novog Travnika sa 4:1, pa se tako ekipa sa Gradskog stadiona u Travniku plasirala u Prvu ligu. Golove za domaće su postigli Petak, Mamuša, te Hodžić koji je bio dvostruki strijelac dok je za goste jedini pogodak postigao Berbić. Vrijedi spomenuti da su Buljubašić i Skopljak u ekipi Novog Travnika utakmicu okončali ranije zbog dva žuta kartona dok je u gostujućoj ekipi isključen Adnan Zulić u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.


 

U drugom meču Goražde je savladalo Posušje sa 1:0, pa je nakon 0:0 u prvom meču u Posušju obezbijedila takmičenje u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine sljedeće sezone. Strijelac jedinog gola u ovoj utakmici bio je Mirković u 53. minuti susreta sa jedanaest metara.

Obzirom da fudbaleri Budućnosti iz Banovića nisu obezbjedili prolaz u viši rang takmičenja, prema propozicijama takmičenja, 2. ligu FBiH napušta NK Ingram Duboki Potok.