Naslovna Istaknuto Zmajice spremne za Dansku

Zmajice spremne za Dansku


„A“ reprezentativke Bosne i Hercegovine su juče stigle u Viborg gdje će sutra u 18:00 sati odigrati utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Danske.

 

 

 

Izabranice Samire Hurem će večeras na Viborg stadionu odraditi trening.

 

Golmanica Envera Hasanbegović ističe da je ekipa motivisana za meč:

 

„Selekciju Danske jako dobro poznajemo jer smo se s njima više puta sastajali i svjesni smo njihovih kvaliteta. Vjerujem u naš tim i sigurna sam da ćemo sutra pružiti jak otpor odličnom protivniku. Vrijeme će vjerovatno biti teško za igru jer je najavljena kiša, što meni kao golmanici ne odgovara. Međutim, tribine u Danskoj uvijek budu popunjene i atmosfera na njihovim utakmicama je odlična što će i nama dati motiva da se pokažemo u što boljem svjetlu. Jedva čekamo utakmicu i veoma smo motivisane za susret sa jednom od najboljih svjetskih ekipa.“

 

Slično razmišlja i reprezentativka Đula Velagić:

 

„Sutra nas očekuje utakmica protiv Danske koja je ujedno i favorit naše grupe. Sigurno da će to biti jedna teška i zahtjevna utakmica, ali imamo vjeru u sebe i sigurna da ćemo svi dati svoj maksimum kako bismo ostvarili što bolji rezultat. Motiva nam ne nedostaje i spremne smo za utakmicu. Danska jeste jaka, ali imamo i mi svoje adute i nadamo se najboljem pred sutrašnji meč.