Naslovna AKTUELNO Žuto upozorenje zbog mogućeg nevremena

Žuto upozorenje zbog mogućeg nevremena

13.07.2019. Nevrijeme u Velikoj Gorici. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Za većinu područja u Bosni i Hercegovini zbog vremenskih neprilika izdato je žuto upozorenje.

 

Upozorenje zbog grmljavinskog nevremena izdato je za područja Banjaluke, Foče, Sarajeva, Višegrada, Bihaća, Livna i Tuzle. Za područje Mostara, upozorenje je izdato zbog povišenih temperatura zraka koje bi se mogle kretati između 34 i 37 stepeni.

 

U petak u Bosni se očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini većinom umjerena naoblaka. Pretežno oblačno na sjeveru Hercegovine gdje su povremeno mogući pljuskovi. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 23 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29, na jugu zemlje od 31 do 35 stepeni, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

 

U subotu u Bosni i Hercegovini očekuje se nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Padavine su uglavnom Bosni, a u Hercegovini lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 21 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 27, na jugu zemlje do 31 stepen Celzijusa.