Naslovna AKTUELNO 600 Mališana u općini Lukavac obradovano novogodišnjim paketićima (VIDEO)

600 Mališana u općini Lukavac obradovano novogodišnjim paketićima (VIDEO)

Vođena praksom iz ranijih godina, Općina Lukavac i ove zime, unatoč teškoj situaciji i globalnoj pandemiji koronavirusa, odlučila je obradovati mališane novogodišnjim poklonima.

 

Oko 600 paketića podijeljeno je mališanima predškolskog uzrasta i svim prvačićima, a kako bi se ispoštovale epidemiološke mjere djeda mrazovi su darove uručivali na otvorenom.


 

Uz poštivanje propisanih mjera, u JU Centar za kulturu Lukavac koji je i partner ovoga projekta, podijeljeni su i paketići za prvačiće iz OŠ “Lukavac Grad”.

 

Predstava za djecu “Kvariša i Mutiša”, druženje u grupama, te podjela novogodišnjih paketića dio su programa kojima se željeo lukavačkim mališanima uljepšati barem kraj ove teške godine.

 

Pored prvačića, paketići su dodijeljeni i djeci do 7 godina koja pophađaju obdaništa i  igraonice, djeci iz socijalno ugroženih porodica, ali i iz romskih porodica.

 

Uz veselu dječiju graju i osmijeh ispraćamo ovu tešku 2020. godinu u nadi da će sa sobom odnijeti sve loše, a ustupiti mjesto nekim boljim i sretnijim trenutcima.

 

Preporučujemo video prilog Suade Imamović:

 

 

(RTV Lukavac)