Naslovna AKTUELNO Bh. prijestolnica ulazi u 2021. godinu bez ikakve svečanosti i vatrometa

Bh. prijestolnica ulazi u 2021. godinu bez ikakve svečanosti i vatrometa


Iako se još početkom ove godine govorilo da će Sarajevo u 2021. godinu uvesti svjetska zvijezda, pandemija koronavirusa potpuno je poremetila planove. Tako u glavnom gradu u novogodišnjoj noći neće biti ni online koncerta ni vatrometa.

 

 

 

 

 

Iz Gradske uprave Sarajeva potvrdili su da su sve planirane aktivnosti otkazane zbog epidemiološke situacije i mjera koje su na snazi, pa i svečani vatromet.

 

 

 

 

 

Zbog ograničenja kretanja poslije 23 sata gradonačelnik Abdulah Skaka neće se tradicionalno naći ni u bolnicama na porodiljskim odjelima nakon što otkuca ponoć. On će majku i prvu bebu rođenu u 2021. godini ipak darivati 1. januara tokom dana.

 

 

 

 

 

Podsjetimo da se proteklih mjeseci špekulisalo o online dočeku Nove godine u glavnom gradu, ali jasno je da nisu uspjeli organizovati ni ovakav vid svečanosti.

 

 

 

 

 

Prema ranijim najavama, iz budžeta Grada Sarajeva predviđeno je da se za doček Nove godine izdvoji 30.000 KM. Da li će i gdje ova sredstva biti preusmjerena, još nije poznato.

 

 

 

 

 

Podsjetimo da je Sarajevo na javnom dočeku 2020. godine, kada je publiku zabavljao Željko Joksimović, ugostilo 60.000 građana i turista.