Naslovna AKTUELNO BIHAMK: Povećana opasost od odrona na cestama u BiH?!

BIHAMK: Povećana opasost od odrona na cestama u BiH?!

Mokar ili vlažan kolovoz i povećana opasnost od odrona, karakterišu ovoga jutra saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH. Izuzetak su putevi na jugu naše zemlje, gdje je kolovoz pretežno suh. Apelujemo na vozače da voze opreznije, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa.

 

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.


 

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Olovo-Kladanj-Vlasenica, Srebrenik-Orašje, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i radove u Jajcu i Mostaru.

 

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.


Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

 

Povodom vjerskog praznika Ramazanskog bajrama na području FBiH večeras do ponoći na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih materija.