Naslovna AKTUELNO Devet povratničkih domova bit će uređeno na području Općine Lukavac (VIDEO)

Devet povratničkih domova bit će uređeno na području Općine Lukavac (VIDEO)

Devet povratničkih domova bit će uređeno na području naše Općine na osnovu Sporazuma o saradnji na provođenju Projekta BiH 6 unutar Državnog projekta stambenog zbrinjavanja, kojeg je danas u Sarajevu u ime Općine Lukavac potpisao načelnik Edin Delić.

 

Općine uključene u potprojekt su Bosanska Krupa (12 stanova), Čapljina (30), Domaljevac-Šamac (9), Donji Vakuf (9), Gornji Vakuf-Uskoplje (9), Gračanica (12), Jajce (9), Kalesija (20), Kladanj (9), Ključ (9), Lukavac (9), Novi Travnik (12), Odžak (20), Orašje (25), Sapna (9), Vareš (9), Vogošća (27) i Zavidovići (16).


 

Načelnik Općine Lukavac Edin Delić zahvalio je što je Općina koju vodi dio projekta, ali je pozvao da pomoć populaciji raseljenih ne završi samo ovim, nego da se nastavi i kroz zapošljavanje.

 

Vodeća institucija u okviru Državnog projekta stambenog zbrinjavanja je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, koja koordinira aktivnostima Regionalnog stambenog programa, a implementatori projekta su Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske te Odjel za izbjeglice, raseljene osobe i stambena pitanja Vlade Brčko Distrikta BiH.