Naslovna AKTUELNO Dom zdravalja Lukavac: Instaliran info pult

Dom zdravalja Lukavac: Instaliran info pultNakon posljednih turbulencija koje su se odvijale u Lukavačkom domu zdravlja, ovoga puta donosimo vam lijepe informacije odnosno novine koje je menadžment ove Ustanove uveo u proteklih mjesec dana. Uvođenjem istih je zapravo cilj poboljšanja kvalitete i brzine usluge za sve korisnike Doma zdravlja.

 

Jedna od novina je i info pult koji je instaliran na glavnom ulazu u dom zdravlja a koji prije svega služi da svim pacijentima i ostalim gostima pruži sve neophodne informacije koje su vam potrebne. Od velikog je značaja da upravo sa ovog pulta svi pacijenti mogu dobiti informacije ukoliko neznaju gdje se tačno nalazi služba u koju trebaju.

 

Od 2017 godine u ovoj ustanovi je i u upotrebi lift jedini ovakve vrste od svih domova zdravlja na području kantona  a  namijenjen je svim pacijentima posebo osobama sa invaliditetom .Urađen je i sanitarni čvor isključivo za invalide a isti se nalazi u hodniku glavnog ulaza prema službi hitne med pomoći. Od nedavno je kako smo doznali ponovo u funkciji i drugi ultrazvuk koji je zbog kvara bio isključen za upotrebu.

 

Ovo je samo jedna dio realizacije započetih aktivnosti mendžmenta Lukavačkog doma zdravlja, a  u toku su pregovori za rekonstrukciju krova i instaliranje uređaja za elktronski nadzor ulaza i izlaza uposlenika kao i drugi projekti koji su planirani da se realiziraju u narednom periodu.

 

U paketu proširenja usluga ove ustanove jeste i to   da svi zainterisani građani ukoliko imaju potrebu da doznaju informacije za njihove usluge mogu pozvati broj tel 035 367 301 ili putem mel adrese [email protected].