Naslovna AKTUELNO Ermin Jusufović najuspješniji sportista u invalidnom sportu TK za 2018!

Ermin Jusufović najuspješniji sportista u invalidnom sportu TK za 2018!

Džudistkinja Larisa Cerić i fudbaler Edin Džeko najbolji su sportisti Bosne i Hercegovine za 2018. godinu.

 

Ovo dvoje naših vrhunskih sportista jednoglasno su izrabrani za najbolje od strane stručnog žirija Izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji Nezavisnih novina i Radio-televizije BiH. 

Titulu najtrofejnije bh. ekipe već godinama zasluženo nosi reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci, kojoj je pripala nagrada za najbolju ekipu u sportu za invalide.

 

U organizaciji sportskog magazina BH Tempo 09,održana je tradicionalna manifestacija Izbor najboljeg sportiste Tuzlanskog kantona na kojoj su dodijeljena priznanja istaknutim sportistima, klubovima i sportskim radnicima.U konkurenciji Invalidski sport najbolji je bio Ermin Jusufović iz SKISO Sinovi Bosne Lukavac koji je s reprezentacijom BiH osvojio drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu.

 

Sa svojim Sinovima Bosne, Jusufović je  ostao u vrhu BH sjedeće odbojke, a u ovoj polusezoni su rame uz rame sa našim najboljim klubovima Spidom i Fantomima. Protekla sezona i osvojeno 4-to mjesto u premijer ligi bih je za zaborav ali je ova polusezona najbolji start od početka takmičenja u premijer ligi naše zemlje.

 

Pored Ermina Jusufovića u izboru BH tempa, najboljim sportistom u kategoriji pjetlići je proglašen DENIS KADRIĆ.najperpektivnijom sportistkinjom TK je proglašena DALAL ODOBAŠIĆ, najboljim pionirom TK proglašen je Amar Hodžić, dok su odbojkašice ŽOK “SMEČ” Lukavac, dobile nagradu za Fair Play.