Naslovna AKTUELNO “Galeb” sa tri zlatne medalje iz Harkanja

“Galeb” sa tri zlatne medalje iz Harkanja

U subotu, 08.09.2018. godine, u Harkanju (Mađarska)  je održan jedan od najstarijih plivačkih mitinga u regionu i Evropi, 33. Međunarodni plivački miting ”Harkanj Sprint 2018”, koji je ujedno i memorijal Dr. Jozsef Vlaskovits”.

 

Plivalo se na olimpijskom (50m) bazenu sa 8 staza i elektronskim mjerenjem. Na ovom izuzetnom jakom plivačkom mitingu učestvovalo je oko 500 takmičara koji su predstavljali 29 plivačkih klubova iz 7 zemalja: Holandije, Hrvatske, Srbije, Slovačke, Rumunije, Mađarske i Bosne i Hercegovine. 

I Plivački klub “Galeb” Lukavac  je nastupio na ovom takmičenju sa svojih 10 plivača a to su: Ema Habul, Ramiz Šabović, Nukić Sara, Ibrišević Belma, Sejdinović Mirna, Imširović Lejla, Milinkić Tarik, Mujić Hamza, Mehić Harun i Karić Zerina.

Za Emu Habul i Ramiza Šabovića ovo je bilo prvo takmičenje na kome su pokazali izuzetan plivački talenat jer su u svojoj starosnoj kategoriji u veoma jakoj konkurenciji pokazali da se radi o perspektivnim plivačima.

 

Nastup Zerine Karić je vratio stari sjaj “Galebu”. Ona je u tri utrke, 50 m leđno, 50 m delfin i 50 m kraul, osvojila tri zlatne medalje.

 

(RTV Lukavac)