Naslovna Istaknuto *** Info servis ( 16. 05. 2018. ) ***

*** Info servis ( 16. 05. 2018. ) ***

Teritorijalna vatrogasna jedinica – Nije bilo intervencija;

 

JP „Rad“ Lukavac – Obavještavaju potrošače vode iz gradskog vodovoda da će zbog tehničkih problema i smanjenog dotoka vode sa Filter stanice Modrac  doći do poteškoća u snabdijevanju, a posebno u visinskom zonama. Radovi su u toku i normalizaciju stanja očekuju u što skorije vrijeme.Odvoz smeća odvija se po ustaljenom rasporedu.Radnici J.P. ”RAD” Lukavac danas su počeli sa redovnim akcijama na uređenju javnih zelenih površina.


 

Služba hitne pomoći  JZU Dom zdravlja Lukavac – Ljekari su obavili 63  pregleda, 11 osoba  je dobilo uputnicu u bolnicu, medicinski tehničari pružili su 104 usluge, a obavljene su tri kućne posjete;

 

Policijska uprava Lukavac – Tokom 24 sata evidentirano jedno krivično djelo;

 

Elektrodistribucija Lukavac – Danas nema isključenja električne energije. Sutra, 17.05.2018 od 9, 00 do 15,00 sati bez el. energije gradsko područje, osim ulica: Omladinska, Podrinjska, Kulina Bana, Alekse Šantića, Bana Borića, Majevička i JZU Dom zdravlja Lukavac.

 

METEOBIH – Danas u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Padavine većinom u drugoj polovini dana. Na sjeveroistoku Bosne kiša će padati i u jutarnjim satima. U Bosni se očekuje grmljavina. Ne prognoziraju se obilne padavine. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23°C.

 

(RTV Lukavac)