Naslovna Istaknuto Interaktivne table za šest škola u općini Lukavac

Interaktivne table za šest škola u općini Lukavac

Učenici škola u Puračiću, Dobošnici, Poljicu, Turiji i Gnojnici će imati priliku koristiti interaktivne table.

 

Turski donatori takve vrijedne donacije uručili  su učenicima i nastavnicima ukupno 20 škola u TK, u kojima se izučava turski jezik. Cilj donacije je da se osnovcima omogući jednostavnije savladavanje i usvajanje novih lekcija, pomoću savremenih metoda i multimedijalnog pristupa nastavi. 

U OŠ „Gnojnica“ turski jezik se izučava od prošle školske godine.

 

„ Radujemo se što je OŠ „Gnojnica“ dobila interaktivnu ili smart tablu, čija je vrijednost 4 000 KM. Mi očekujemo još donacija od bratske škole u Turskoj, a vezano za opremanje učionica. Tabla će se koristiti u učionici sedmog razreda, koji izučavaju turski jezik, i  to ne samo za taj predmet“, izjavio je Edin Halilović, direktor OŠ „Gnojnica“.  Benefiti od uvođenja turskog jezika su, kako je rekao, brojni. Uspostavljena je saradnja sa   školama u Istanbulu, koja ima višestruko značenje zbog mogućnosti putovanja, upoznavanja i pomaganja.

 

Interaktivna tabla je moderno nastavno sredstvo koje u kombinaciji sa projektorom i računarom pruža neograničene mogućnosti za efikasno i kreativno održavanje nastave. Kroz igrice i zadatke, koji se sa računara projektuju na ovom tehničkom uređaju, djeca mogu na zabavan, lak i njima prilagođen način savladavati gradivo.