Naslovna Istaknuto NAJAVA: Humanitarni prodajni bazar

NAJAVA: Humanitarni prodajni bazar

Grupa za dobrobit djece Lukavac, povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu,  organizuje prodajni bazar 2. aprila 2018. godine od 12,00 do 15,00  sati u Centralnom spomen parku Lukavac.

 

„Cilj ovog bazara jeste da se od rukotvorina, koje će napraviti djeca osnovnih i srednjih škola, pomogne osposobljavanje Centra za ranu intervenciju „Mali svijet“. Tokom događaja će nam se pridružiti djeca iz „Malog svijeta“, kao i njihovi terapeuti i roditelji. Želimo svi zajedno da pošaljemo poruku javnosti, da probudimo svijest kod građanstva. Pozivam sve građanke i građane općine Lukavac da dođu i podrže, prije svega djecu u razvijanju njihovih životnih vještina, a onda i otvaranje Centra“, izjavila je za RTV Lukavac Amela Mujkić, logoped u UG „Mali svijet“.


 

Grupa za dobrobit djece Lukavac formirana je u decembru 2016. godine, na inicijativu organizacije World Vision. Cilj je da radi na unaprijeđivanju dobrobiti djece u lokalnoj zajednici, kao i  jačanju međusobne saradnje u zaštiti djece od svakog oblika nasilja, zlostavljanja ili zanemarivanja.