Naslovna AKTUELNO Izbor za “Miss FBiH 2019” 1. septembra u Tuzli

Izbor za “Miss FBiH 2019” 1. septembra u TuzliU Bosanskom kulturnom centru u Tuzli  1. septembra sa početkom u u 21 sat bit će održan izbor za Miss Federacije BiH 2019. 24 djevojke koje su prošle na kantonalnim i regionalnim takmičenjima i kastinzima u Federaciji BiH prikazaće svoju ljepotu, mladost, znanja i vještine.

 

Posjetitelji  i gledaoci Federalne televizije će u direktnom prijenosu na FTV imati priliku direktno pratiti ovaj šou i bogat muzičko revijalni program.

 

Moto samog izbora je “Bolje obrazovanje bolja BiH”, a sve u saradnji sa Evropskim univerziteom Brčko distrikt i Kallos u Tuzli. A sve sa ciljem promocije i afirmacije mladih.

 

Posebnu atmosferu u programu napraviće grupa Jutro sa malim violinistima i specijalni muzički gost Armin Malikić izvrsni mladi pjevač koji je pobjedio ove godine na muzičkom takmičenju RTL zvijezde.

 

Gledaoci će imati priliku da glasaju putem fiksnih i mobilnih telefona za svoje favoritkinje.

 

Izbor Miss Federacije BiH 2019 održava se pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Tuzla u sklopu kvalifikacija za finalni državni izbor “Miss BiH 2019.

 

Najprestižniji izbor ljepote za “Miss Svijeta” ove godine se održava u Ujedinjenom kraljevstvu u Londonu 14. decembra.

 

Izbor za Miss Svijeta kao najprestižnije takmičenje “ljepota sa svrhom” održava se već 69 godina i kao takav je najgledaniji tv program na svijetu koji prati oko tri milijarde gledalaca.

 

Veliko Finale Miss Bosne i Hercegovine 2019 održat će se početkom oktobra.