Naslovna AKTUELNO KK Sensei Turija-Lukavac nakon Državnog prvenstva u Banja Luci bogatiji za...

KK Sensei Turija-Lukavac nakon Državnog prvenstva u Banja Luci bogatiji za tri medaljeU nedjelju, 7. aprila 2019.godine u SC Borik Banja Luka,  održano je Državno prvenstvo za djecu, na kojem se okupilo oko 900 takmičara iz 104 kluba.

 

Na ovom izuzetno jakom takmičenju nastupali su i takmičari KK Sensei Turija-Lukavac, koji su osvojili jednu srebrenu i dvije bronzane medalje.

 

Vicešampion BiH postala Nejra Softić u kategoriji borbe 13 godina do 49 kg. Bronzane medalje osvojili su Medina Baraković u kategoriji borbe 13 godina preko 54 kg i Amar Hodžić u kategoriji borbe 13 godina preko 55 kg.

 

Na ovom takmičenju nastupale su i Amina  Huskić, koja je u kategoriji borbe 13 godina preko 54kg  i Elena  Ninković u kategoriji borbe 12 godina preko 50 kg, ali su zaustavljene u repesažu za medalju.

 

Ovim rezultatom Nejra, Medina i Amar izborili su nastup u Reprezentaciji BiH na predstojećem balkanskom prvenstvu u Banja Luci, koje će biti održano  od 30.05. do 02.06.2019.godine. Ostvarenim rezultatom potvrđen je uspjeh sa nedavno održanog federalnog prvenstva, a karate sport je dokazao da je definitvno broj 1 dvoranski sport u BiH.

 

(RTV Lukavac)